A FORUM elérhetösége:

 

www.genealogia.hu/forum

 

Az új FORUM  lehetöséget nyújt a bejelentkezésre és regisztrálásra, valamint a kérések, a keresett személyek közvetlen bevitelére, kutatási eredmények közlésére.

 

Minden kutató jól felfogott érdeke, hogy az adatközlö, a keresést beinditó személy  e-mail címe hitelesen, és pontosan rendelkezésre álljon.

 

Szükségesnek tartom, hogy az adatok hitelesen, Ön által kerüljenek fel a FORUM-ra, egy ÚJ TÉMA-ként.

 

Az adatok felvitelénél kérem az alábbiak szives figyelembe vételét:

 

1. Minden kutató a saját személyére vonatkozó  adatait korlátozás nélkül közölheti.

 

2. A kutató nem közölhet részletes adatokat azonban az elmult 100 évben élt személyek esetében (pl. a szülei adatait, azok felhatalmazása nélkül). A keresést - adatvédelmi okokból - kellö odafigyeléssel, és úgy kell megfogalmazni, hogy abból sejteni lehessen a keresett személyt, de a tényszerü beazonositásra ne legyen lehetöség (pl. teljes név, születési év, de hónap, nap nélkül, születési hely.)

 

3. Az 1906 elött élt személyek esetében nincs semmiféle korlát, csak az illö emlitése a keresett személynek, családnak.

 

4. Családtörténeti leirásoknál is kérem, hogy az elmult 100 év idöszakát, a FORUM-ra ne helyezze fel, ugyanis ezt az utolsó 100 év kutatási anyagot az érdeklödö, azonos témában kutató-segitö levelezö-partnerekkel közvetlenül meg lehet ismertetni, email utján.

 

5. Amennyiben több családnévre vonatkozik a kutatása, minden családról külön sziveskedjen kitölteni az adatokat, ugyanis a neveket családonként helyezzük el abc-ben.

 

6. Az adatokat valamely célszerü rendben érdemes feltenni, melyhez az alábbi -egyáltalán nem kötelezö - mintát adom:

 

(Amennyiben dokumentumot szeretne csatolni, kérem, hogy ezt egy word szövegfileban tegye, az excel adatszolgáltatás nem vált be.)

 

A KERESETT SZEMÉLYRE VONATKOZÓ ADATOK:
 
Családnév és keresztnév :       
Rang : 
Foglalkozás:    
Születési év, hely :   
Életjel-idöszak (ha más adat nincs, kb mikor élt):          
Jellemzöen mely helység(ek)ben élt:
Halálozási év, hely : 
Házastárs családi neve, keresztneve :  
 
A kutató kérése röviden: (max fél A/4-es oldalra gondolok):
 
A kutató/keresö személy neve , e-mail cime:
 

7. Az Ön levelét nem szerkesztjük át, emiatt javasolni, kérni szeretném, hogy mind formai, mind tartalmi szempontból igényes szöveget küldjön.
 
8. Amennyiben Önnek a bejelentkezés, és adatok felvitele összetett feladat, melynek elvégzésére nem tud vállalkozni, kérem küldje el anyagát egyszerüen egy emailben, vagy az emailjéhez csatolt dokumentumban. Ez esetben is nyilatkoznia kell, hogy Ön kéri az adatok FORUM-on való megjelenitését. Az adatait ez esetben mi fogjuk elhelyezni. A levelének kézhezvételétöl számitva kb. két hét elteltével lehet az adatok felkerülésére számitani.